• Π. Τσαλδάρη 15 (ισόγειο), Κατερίνη
  • Ωράριο Λειτουργίας: ΔΕ - ΠΕ - ΠΑ 17.00 - 21.30 (κατόπιν ραντεβού)

Σύγχρονος εξοπλισμός

Ποιοτικές Υπηρεσίες

Συνεχής Εκπαίδευση

OCT Αγγειογραφία (OCT ANGIO)

H OCT – Αγγειογραφία (OCT-A) είναι μία καινούρια μέθοδος απεικόνισης της κυκλοφορίας στο αγγειακό δίκτυο του αμφιβληστροειδή και των χοριοειδοτριχοειδών. Γίνεται απεικόνιση των κινούμενων ερυθρών αιμοσφαιρίων στον αγγειακό αυλό με αντανάκλαση φωτός laser. Με τον τρόπο αυτό δεν είναι απαραίτητη η χρήση σκιαγραφικής ουσίας ενδοφλέβια.
Η OCT-Αγγειογραφία είναι μία μη επεμβατική μέθοδος, σε αντίθεση με την αγγειογραφία με φλουοροσκεϊνη (Φλουοροαγγειογραφία) ή την αγγειογραφία με πράσινο ινδοκυανίνης (ICG), οι οποίες απαιτούν την ενδοφλέβια έγχυση χρωστικής . Το γεγονός αυτό την καθιστά πιο ασφαλή, καθώς η ενδοφλέβια χρήση χρωστικής μπορεί να έχει συστηματικές ανεπιθύμητες ενέργειες (ναυτία, χρώση δέρματος και ούρων, αλλεργική αντίδραση, αναφυλακτικό σοκ). Είναι επίσης πιο γρήγορη σε σύγκριση με τις άλλες μεθόδους,

Η OCT-Αγγειογραφία έχει χρήση σε μία πληθώρα παθήσεων, όπως είναι η ηλικιακή εκφύλιση ωχράς κηλίδας, η διαβητική αμφιβληστροειδοπάθεια και ωχροπάθεια, οι αγγειακές (αρτηριακές ή φλεβικές ) αποφράξεις, η χοριοειδική νεοαγγείωση σε έδαφος παθήσεων εκτός της ηλικιακής εκφύλισης ωχράς κηλίδας (υψηλή μυωπία, αγγειοειδείς ταινίες, κεντρική ορώδης χοριοειδοαμφιβήστροειδοπάθεια, φλεγμονές κ.ά.).

Η OCT–αγγειογραφία (χωρίς σκιαγραφικό) παρουσιάζει πολλά σημαντικά πλεονεκτήματα σε σχέση με την κλασική φλουοραγγειογραφία: