• Π. Τσαλδάρη 15 (ισόγειο), Κατερίνη
  • Ωράριο Λειτουργίας: Καθημερινά, ΔΕ - ΠΑ (κατόπιν ραντεβού)

Σύγχρονος εξοπλισμός

Ποιοτικές Υπηρεσίες

Συνεχής Εκπαίδευση

Η Argon laser φωτοπηξία δημιουργεί έγκαυμα μέσω θερμότητας στον αμφιβληστροειδή με την βοήθεια φωτός που εισέρχεται στο μάτι. Συγκεκριμένα, η ισχυρή αυτή πηγή φωτός εκπέμπει φωτεινή ενέργεια, η οποία απορροφάται από το μελάγχρουν επιθήλιο, που περιέχει μελανίνη, και μετατρέπεται σε θερμική ενέργεια, δρώντας απευθείας πάνω στα κύτταρα.
Η φωτοπηξία με Argon laser είναι μια θεραπευτική επιλογή για παθήσεις του αμφιβληστροειδούς χιτώνα όπως είναι η διαβητική αμφιβληστροειδοπάθεια, το διαβητικό οίδημα ωχράς κηλίδας κ.ά.

Εφαρμογές της Argon laser φωτοπηξίας:

Προκειμένου να γίνει η Argon laser φωτοπηξία θα πρέπει ο ασθενής να έχει καλή μυδρίαση για να μπορεί ο γιατρός να διαπιστώσει πού ακριβώς θα πρέπει να γίνει το laser (ιδιαίτερα σε περιπτώσεις περιφερικών ρωγμών αμφιβληστροειδούς). Στη συνέχεια ενσταλάζονται στο μάτι αναισθητικές σταγόνες. Ο ασθενής κάθεται μπροστά από το laser όπως ακριβώς και στη σχισμοειδή λυχνία του γιατρού. Με την βοήθεια ειδικών μεγεθυντικών φακών, ο γιατρός εντοπίζει την έκταση του προβλήματος και ρυθμίζει στο laser την ένταση και τις βολές που θα πραγματοποιήσει. Ο ασθενής παραμένει ήρεμος και κοιτάζει το στόχο που του υποδεικνύει ο γιατρός προκειμένου να γίνει το laser με επιτυχία. Με το πέρας της διαδικασίας η οποία κρατάει λίγα λεπτά μπορεί να επιστρέψει σπίτι του και με προσοχή στις καθημερινές του δραστηριότητες.