• Π. Τσαλδάρη 15 (ισόγειο), Κατερίνη
  • Ωράριο Λειτουργίας: Καθημερινά, ΔΕ - ΠΑ (κατόπιν ραντεβού)

Σύγχρονος εξοπλισμός

Ποιοτικές Υπηρεσίες

Συνεχής Εκπαίδευση

Πως βάζουμε σταγόνες στα μάτια

Υπάρχουν πολλά είδη οφθαλμικών σταγόνων και το να τις βάλουμε στα μάτια μας μπορεί να είναι μία πρόκληση. Ωστόσο, με μερικές απλές συμβουλές και λίγη εξάσκηση, θα μπορέσετε να το καταφέρετε με μεγαλύτερη άνεση. Όσο πιο εξοικειωμένοι και σίγουροι νιώθετε, τόσο πιο εύκολο θα είναι να βάλετε σταγόνες χωρίς να πέσουν έξω από το μάτι σας ή να πέσει υπερβολική ποσότητα.

Η σωστή ώρα και η σωστή δοσολογία είναι σημαντικές παράμετροι για την θεραπεία σας. Ανεξάρτητα από το αν χρησιμοποιείτε σταγόνες για γλαύκωμα, ξηροφθαλμία, μόλυνση ή αλλεργία, θα πρέπει να τις χρησιμοποιείτε σωστά για να έχετε το πλήρες όφελος. Αν δυσκολεύεστε να βάλετε τις σταγόνες ή να τις χρησιμοποιείτε με σωστό πρόγραμμα, συζητήστε με τον οφθαλμίατρό σας για τις πιθανές επιλογές.

Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να βάλετε πιο εύκολα τα κολλύριά σας:

Προετοιμασία

Ενστάλαξη

Μετά την ενστάλαξη:

Εναλλακτικός τρόπος ενστάλαξης κολλυρίων

Για κάποιους ανθρώπους μπορεί να είναι πολύ δύσκολο να βάλουν σταγόνες με τον συνηθισμένο τρόπο. Τα παιδιά καθώς και άτομα που αντιδρούν έντονα όταν κάτι πλησιάζει το μάτι τους, μπορεί να μην είναι σε θέση να κρατήσουν τα μάτια τους ανοιχτά. Αυτή η εναλλακτική μέθοδος μπορεί να βολεύει περισσότερο κάποιους ανθρώπους.

Περισσότερες συμβουλές για την χρήση κολλυρίων

Πηγή: American Academy of Ophthalmology

Τίτλος άρθρου: How to Put in Eye Drops

Written By: Dan T. Gudgel

Reviewed By: Natasha L Herz MD

Sep. 28, 2018